Burkina Fasos tapeti džihadistide rünnakus 13 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burkina Fasos hukkus džihadistide rünnakus 13 inimest.
Burkina Fasos hukkus džihadistide rünnakus 13 inimest. Foto: AHMED OUOBA / AFP / Scanpix

Burkina Fasos hukkus 13 inimest arvatavate džihadistide rünnakus ja sellele järgnenud etnilises vägivallas, teatasid kohalikud allikad ja julgeolekuametnik täna. 

Barsalogo piirkonnas asuvat Yirgou küla ründasid eile hommikul mootorratastel saabunud relvastatud isikud, kes tapsid kuus inimest, sealjuures külapealiku ja tema poja, ütles julgeolekuallikas. 

Mossi etnilisse gruppi kuuluvad külaelanikud ründasid seejärel lähedalasuvat fulbedest karjakasvatajate laagrit, süüdistades neid koostöös terroristidega, ütles Barsalogo elanik uudisteagentuurile AFP.

«Seitse fulbest karjakasvatajat lintšiti ja nende kodud põletati maha,» ütles julgeolekuallikas. 

Kolmteist tapetud inimest maeti teisipäeva öösel, ütles Barsalogo juhtiv ametnik Abdoulaye Pafadnam, kelle hinnangul võib hukkunuid olla veelgi rohkem. 

Külla on saadetud julgeolekutöötajad, lisas ametnik, kelle sõnul on teated relvastatud gruppide saabumisest üle Mali piiri viinud Burkina Faso regionaalse omakaitseväe koglweogo mobiliseerimiseni. 

«Loodi kriisikomitee, et saada halvima vältimiseks kõik läbirääkimiste laua taha,» ütles Pafadnam.

Burkina Faso kuulutas eile, neli päeva pärast kümne sandarmi tapmist Mali piiri lähistel, välja eriolukorra seitsmes provintsis 13st.

Burkina Faso asub Saheli regioonis, mis on muutunud äärmuslaste kasvulavaks pärast Liibüas puhkenud kaost 2011. aastal ning sellele järgnenud džihadistide ülestõusu Põhja-Malis ja Boko Harami pühasõdalaste ülestõusu Nigeerias. 

Enamik islamistidest äärmuslaste rünnakutest Burkina Fasos alates 2015. aastast on kantud rühmituste Ansarul Islam ning JNIM arvele. Kokku süüdistatakse neid rühmitusi üle 270 inimese tapmises alates 2015. aastast. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles