Hiina viis täide oma Rappija Jackile mõistetud surmaotsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarimõrvar Gao Chengyong Baiyin kohtus eelmise aasta märtsis.
Sarimõrvar Gao Chengyong Baiyin kohtus eelmise aasta märtsis. Foto: STR / AFP / Scanpix

Hiina võimud hukkasid 11 tüdruku ja naise vägistamises ja tapmises süüdi mõistetud sarimõrvari, kelle kohalik meedia oli ristinud Rappija Jackis.

Oma kuriteod aastatel 1988–2002 toime pannud Gao Chengyong jälitas ohvreid esmalt nende koduni, röövis nad seejärel, vägistas ja tappis. Mees lõikas ohvritel kõri läbi ja vägivallatses nende surnukehade kallal.

Abielus ja kahe lapse isa Gao peeti kinni 2016. aastal toidupoes, mida mees pidas Baiyini linnas Gansu provintsis. Politsei sai 53-aastasele mehele jälile DNA-tõendeid kasutades.

Esimese mõrva pani Gao toime mais 1988 – samal aastal, kui sündis tema poeg. 23-aastase naise surnukeha, millel oli 26 torkehaava, leiti Baiyinist.

Järgnevad mõrvad olid sooritatud sama käekirja alusel, tapja valis ohvriks sageli üksi elavaid noori naisi.

Ajalehe Beijing Youth Daily andmeil lõikas Gao oma ohvritel küljest nende suguorganeid. Mehe kõige noorem ohver oli kaheksa-aastane.

Tapatööd lõppesid 2002. aastal, kuid Gao jälile said politseinikud alles aastaid hiljem, kui pisikuriteo tõttu vahistati tema onu. Ta andis DNA-proovi, mille politseinikud seostasid võigaste mõrvadega, järeldades, et kurjategijaks pidi olema mõni tema sugulane, kelleks osutus Gao.

Eelmisel aastal mõistis kohus Gaole surmanuhtluse. Selle täideviimisest teatas Baiyini kohus suhtluskeskkonnas Weibo.

Pole teada, millisel viisil Gao hukati, kuid üldjuhul viiakse Hiinas surmaotsuseid täide mürgisüsti või laskekomandot kasutades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles