Läti kaitseväelased varastasid laost öövaatlusseadmeid

TVNET/LETA
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti sõdurid õppustel Adaži baasis.
Läti sõdurid õppustel Adaži baasis. Foto: Reuters / Scanpix

Läti kaitseväe laost varastati öövaatlusseadmed, mis õnnestus hiljem siiski kätte saada. Juhtunu tõttu algatati kriminaalmenetlus.

Läti kaitseministeerium kinnitas, et öövaatlusseadmete vargus tuli ilmsiks eelmisel aastal inventariseerimise käigus. Pärast kaht teenistuslikku kontrolli algatati kriminaalmenetlus, mille üksikasju ministeerium veel ei avalda.

«Konkreetsed seadmed, konkreetne inventar on üles leitud, on tuvastatud isikud. Kuna juurdlus veel jätkub, ei saa ministeerium veel varastatu kogust ning kaitseväele tekitatud kahju suurust avaldada,» ütles ministeeriumi esindaja Kaspars Galkins.

Samas Galkins kinnitas, et kahtlusalused on Läti kaitseväelased. Läti telekanali LTV käsutuses on informatsioon, et ametist on tagandatud mitu kõrget ametnikku, kuid ministeerium pole seda kinnitanud.

Kaitseminister Raimonds Bergmanis tunnistas, et «elus juhtub kõike». «Ma ei saa jälgida kõike, mis Läti kaitseväes toimub. Seepärast on vastutavad isikud, kes selle eest vastutavad. Mingeid järeldusi ma seni ei avalda,» ütles kaitseminister.

LTV andmetel võidi varastatud kraami müüa internetis. Kaitseministeerium lubas avaldada põhjaliku kommentaari pärast juurdluse lõppu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles