Trump õnnitles Pelosit esindajatekoja spiikriks saamise puhul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump ja piirivalvenõukogu juht Brandon Judd (paremal).
USA president Donald Trump ja piirivalvenõukogu juht Brandon Judd (paremal). Foto: SIPA/Scanpix

USA president Donald Trump õnnitles neljapäeval demokraat Nancy Pelosit naasmise puhul esindajatekoja spiikri kohale, avaldades lootust tulevaseks koostööks, kuid nõudes taas piirimüüri. 

Esinedes ootamatult meediale mõni tund pärast Pelosi teistkordset valimist demokraatide kontrolli alla läinud esindajatekoja spiikriks, kiitis Trump tema "väga, väga suurt saavutust".

Valge Maja pressiruumis, kus Trump esmakordselt üles astus, viibis kohal ka rühm piirivalvureid.

"Loodetavasti teeme koostööd ning saame palju asju tehtud, nagu taristu ja nii palju muud. Ja ma tean, et nad nad tahavad seda üliväga," lausus Trump.

Kuid president nõudis taas, et kongress rahastaks müüri Mehhiko piiril. See nõudmine viis kahe nädala eest valitsusametite töö osalise seiskumiseni, mis kestab tänaseni.

Samas näis Trump andvat märku, et võib valida teise sõna müüri (wall) asemel, mis oli tema 2016. aasta kampaania üks põhilubadusi.

"Ilma väga tugeva tõkke vormita -- nimetage seda, kuidas tahate, kuid ilma müürita ei saa olla piirijulgeolekut. See ei tööta," lausus Trump.

Piirivalvurid omalt poolt tervitasid Trumpi pühendumist müürile, mida demokraadid ja suur osa avalikkusest taunivad kui trikki, mis ei arvesta rände tegelikkust.

Riikliku piirivalvenõukogu president ja Trumpi tuline toetaja Brandon Judd ütles, et mitte kõik föderaaltöötajad on kriitilised valitsusametite töö osalise seisaku suhtes.

"Meil ei olnud seal füüsilisi tõkkeid ning ebaseaduslik sisseränne ja uimastismugeldamine olid täiesti kontrolli alt väljas. Me ehitasime need müürid, need füüsilised tõkked ning ebaseaduslik sisseränne kahanes eksponentsiaalselt," lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles