Trump: demokraadid tahavad mind tagandada osana valimiskampaaniast (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Chris Kleponis/SIPA / Scanpix

USA president Donald Trump võttis täna sõna demokraatide vastu, kes on kutsunud üles teda ametist tagandama, väites, et nad tahavad seda teha, kuna teavad, et ei saa 2020. aasta presidendivalimisi võita.

«Kuidas sa tagandad presidendi, kes võitis kõigi aegade ehk suursuguseimad valimised, ei ole midagi valesti teinud (ei mingit kokkumängu Venemaaga, hoopis demokraadid mängisid kokku), kellel on olnud kaks edukaimat aastat presidendina ja kes on vabariikliku partei ajaloo populaarseim?» küsis Trump Twitteris.

«Nad tahavad mind tagandada, sest nad teavad, et ei saa võita 2020. aastal, liiga palju edu!» lisas USA president, hoiatades, et kui demokraadid esindajatekojas võimu üle võtavad, langevad aktsiaturud.

Esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi on olnud ettevaatlik ega ole öelnud, kas tema juhitud demokraatide enamus esindajatekojas proovib Trumpi tagandada. Küll aga on selle tegemise valmidust näidanud vähemalt kaks demokraati: California esindaja Brad Sherman ja Texase esindaja Al Green.

Sherman ja Green esitasid eile kongressi uue koosseisu esimesel ametipäeval eelnõu Trumpi tagandamiseks. Nad üritasid seda teha ka 2017. ja 2018. aastal, kuid katse lükati mõlemal korral ka teiste demokraatide abil eos tagasi.

Pelosi ei ole edasisi katseid välistanud, kuid märkis, et selleks on vaja mõlema erakonna toetust. Pelosi ja esindajatekoja justiitskomisjoni demokraadist esimees Jerrold Nadler on öelnud, et ootavad kõigepealt ära Robert Muelleri erijuurdluse tulemused.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles