Brasiilia võimud saatsid riigi kirdeossa vägivallale lõppu tegema sõdurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlev veok jõuguvägivalla küüsi langenud Fortaleza linnas Conjunto Palmeirase linnaosas.
Põlev veok jõuguvägivalla küüsi langenud Fortaleza linnas Conjunto Palmeirase linnaosas. Foto: ALEX GOMES / AFP / SCANPIX

Brasiilia saatis täna Fortaleza linna riigi kirdeosas sõjaväelased, et peatada mitu päeva kestnud jõukude rünnakuid pankade, busside ja kaupluste vastu.

Nädalavahetuse lõpuks peaksid Ceará osariigi pealinnas ja teisteski sama osariigi linnades patrullima 300 sõdurit, et püüda nii katkestada vägivallaspiraali, ütles riigi avaliku julgeoleku minister Guilhermo Teophilo valitsuse uudisteagentuuri Agência Brasil vahendusel.

Keskvalitsuse sõjaline sekkumine kohalikku korrakaitsesse Ceará osariigi linnades on esimene proovikivi uue presidendi Jair Bolsonaro seaduslikkusel ja korral põhinevale valimisplatvormile.

Brasiilia justiitsminister andis käsu sõdurid kohale saata pärast seda, kui valitsus jõudis järeldusele, et Ceará politseil napib olukorraga toimetulemiseks ressursse.

Brasiilia meedia on näidanud turvakaamerate videopilti bensiinijaamu terroriseerivatest jõukudest. Sel nädalal on registreeritud kümneid rünnakuid, mis on sundinud elanikke koju jääma ja pannud seisma liikluse peatänavatel.

Praeguseks on vägivallaga seoses kinni peetud 50 inimest.

Ehkki seda, kes vägivalla valla päästis, alles uuritakse, mässavad jõugud luureandmete järgi osariigi vanglates hiljuti karmistatud reeglite vastu, edastas meedia.

Muudatuste seas on mobiiltelefoni signaali blokeerivate seadmete kasutuselevõtt ja kinnipeetavate jõugukuuluvuse alusel eraldamise poliitika lõpetamine.

Uudisteportaali G1 andmeil on kaks jõuku loobunud ajutiselt omavahelisest rivaalitsemisest ja ühendanud jõud valitsuse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles