USAs sünnitas hooldushaiglas vägistatud vegetatiivses seisundis naine lapse (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsient haiglas. Foto on illustratiivne.
Patsient haiglas. Foto on illustratiivne. Foto: Karen Karakhanian / PantherMedia / Scanpix

Phoenixi politsei Ameerika Ühendriikides uurib väidetavat seksuaalrünnakut juba viimased kümme aastat vegetatiivses seisundis haiglas viibinud naispatsiendi vastu, sest haigla töötajate šokiks sündis naisel läinud kuul ootamatult laps.

Viidates patsiendikaitse seadustele, keeldus naist hooldav Hacienda Healthcare kommenteerimast juba eelmisel nädalal kohalikus meedias ringlema hakanud jutte toimunust, kuid sel nädalal tehtud avalduses ei lükanud meditsiiniasutus ka kanali KPHO edastatud kirjeldust juhtunust ümber.

Phoenixi politsei pressiesindaja ütles kohalikule kanalile KNXV, et juhtumit uuritakse.

«Organisatsioonina on Hacienda Healthcare täielikult pühendunud sellele, et selgitada välja tõde juhtumis, mis meie jaoks on täiesti enneolematu,» lausus meditsiiniasutuse kõneisik David Leibowitz. «Me juba viime läbi ulatuslikku sisemist tööprotsesside, reeglite ja personali uurimist tagamaks, et iga Hacienda elanik on niivõrd turvalises keskkonnas kui võimalik ja maksimaalselt hea hoole all.»

Üleeile lisas tervishoiuasutus, et ametnikud olid hiljuti saanud teadlikuks äärmiselt häirivast juhtumist seoses ühe Hacienda elaniku tervise ja turvalisusega.

Allikad rääkisid meediakanalile KPHO, et kõnealune naine oli olnud Hacienda Healthcare’i patsient juba vähemalt kümme aastat, kuna langes pärast peaaegu tema uppumisega lõppenud õnnetust vegetatiivsesse seisu. Allikate väitel sünnitas naine 29. detsembril terve poisslapse.

«Mitte keegi personalist ei teadnud, et ta oli rase põhimõtteliselt kuni sünnituseni,» rääkis allikas uudistekanalile. «Nagu mina olen kuulnud, siis olla ta oianud. Ja nad ei teadnud, mis temaga lahti oli.»

Allika väitel poleks naine kuidagi suutnud oma seisundi tõttu tõrjuda seksuaalrünnakut ega anda kellelegi mõista, et teda on rünnatud või et ta oli rase.

Arizona osariigi tervishoiuamet kinnitas kanalile KNXV, et kõnealusele meditsiiniasutusele on antud korraldus patsientide turvalisust suurendada, nii et hooldatavate juures oleks korraga rohkem tervishoiutöötajaid. Kõigile meessoost meditsiinitöötajatele on antud käsk mitte viibida naispatsientidega üksi ruumis.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles