Mõttekojad ennustavad täiesti kontrollimatut Trumpi (4)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungaris möödunud aastal alanud meeleavaldused valitsuse vastu on juba kandunud ka tänavusse. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix
Ungaris möödunud aastal alanud meeleavaldused valitsuse vastu on juba kandunud ka tänavusse. FOTO: Bernadett Szabo/Reuters/Scanpix Foto: MARKO DJURICA/REUTERS

Ühendriikide president Donald Trump alustas aastat, kinnitades mitut siin kokku võetud mõttekoja ennustust, et tänavu muutub USA välispoliitika veelgi kaootilisemaks, sest riigipea lähikonnast on lahkunud kõik oma valdkonda tundvad inimesed.

Neljas siin kokku võetud mõttekodade aastaprognoosis oli üks kandvaid jooni mure Donald Trumpi veelgi enam metsistuda võiva välispoliitika pärast. Aasta esimesel kabinetiistungil esines Trump väitega, et NSVLi 1979. aasta Afganistani invasiooni põhjuseks olid terroristid. Ta ei piirdunud aga mitte ainult sellega, et õigustas Nõukogude vägede sissetungi, mille vastu USA sõdida aitas, vaid kutsus ka Venemaad ja Pakistani nüüd Afganistanis võitlusse asuma.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles