Netanyahu kutsus USA-d tunnustama Iisraeli suveräänsust Golani üle

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval Jeruusalemmas USA riikliku julgeoleku nõunikut John Boltonit tervitamas.
Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu pühapäeval Jeruusalemmas USA riikliku julgeoleku nõunikut John Boltonit tervitamas. Foto: EPA/Scanpix

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kutsus pühapäeval USA-d tunnustama Iisraeli suveräänsust vaidlusaluste Golani kõrgendike üle. 

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kutsus pühapäeval USA-d tunnustama Iisraeli suveräänsust vaidlusaluste Golani kõrgendike üle. 

Iisrael vallutas suurema osa Golani kõrgendikest 1967. aasta Kuuepäevases sõjas Süürialt ja hiljem annekteeris need alad sammuna, mida rahvusvaheline kogukond ei ole tunnustanud. 

"Golani kõrgendikud on meie julgeoleku jaoks äärmiselt tähtsad ja ma arvan, et kui te seal olete, saate suurepäraselt aru, miks me Golani kõrgendikelt kunagi ei lahku," lausus Netanyahu Jeruusalemmas ühisel pressikonverentsil USA riikliku julgeoleku nõuniku John Boltoniga. 

"Just seetõttu on tähtis, et kõik riigid tunnustaksid Iisraeli suveräänsust Golani kõrgendike üle. Olen seda presidendiga arutanud," lausus Iisraeli valitsusjuht. 

Netanyahu sõnul kavatseb ta esmaspäeval koos Boltoniga Golani kõrgendikke külastada, kui ilm seda lubab. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles