Magnitogorski rusudest päästetud väikelaps tuli teadvusele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa terviseminister Veronika Skvortsova (keskel) vaatamas rusudest päästetud kümnekuust Ivani.
Venemaa terviseminister Veronika Skvortsova (keskel) vaatamas rusudest päästetud kümnekuust Ivani. Foto: Alexey Filippov / Sputnik / Scanpix

Venemaal Magnitogorskis plahvatuse järel osaliselt kokkuvarisenud majast päästetud 11-kuune Ivan tuli teadvusele, teatas Venemaa riiklik uudisteagentuur TASS.

Terviseminister Veronika Skvortsova sõnul paranes lapse seisund Moskva lastehaiglas viibides märkimisväärselt. «Ta vastab ja suudab oma emaga suhelda,» ütles minister.

Õnnekombel pole lapsel ajukahjustust ja ka tema neerude toimimine on peaaegu taastunud. Arstid loodavad päästa ka poisi jala, mis sai külmakahjustusi.

11 kuu vanune poiss leiti Magnitogorskis rusude alt 1. jaanuaril, 30 tundi pärast majavaringut. Tal diagnoositi peavigastus, luumurrud, külmakahjustus, alajahtumine, vedelikupuudus ja neerufunktsiooni kahjustus. 

Võimud usuvad, et maja varises kokku gaasiplahvatuse tagajärjel. Mõned allikad on väitnud, et plahvatus võis olla äärmuslaste kätetöö ja võimud võisid põhjuste kohta valetada. Reedel teatati, et majast ega selle lähedalt ei leitud lõhkeaine jälgi. 

Plahvatuse järel kokkuvarisenud maja Magnitogorskis.
Plahvatuse järel kokkuvarisenud maja Magnitogorskis. Foto: Maxim Grigoryev / TASS / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles