Buddha taaskehastuseks peetava guru mitu jüngrit kadus Nepalis jäljetult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Buddha kuju Nepali pealinnas Kathmandus.
Buddha kuju Nepali pealinnas Kathmandus. Foto: NAVESH CHITRAKAR / REUTERS / SCANPIX

Nepali usujuht, keda tema järgijad peavad Buddha taaskehastuseks, on uurimise all seoses mitme jüngri kadumisega, teatas Kathmandu politsei.

Ram Bahadur Bomjon, keda meedias tuntakse ka nimega Buddha Boy, sai kuulsaks 2005. aastal, kui tema järgijad väitsid, et ta suudab Nepali džunglis mediteerida mitmeid kuid liikumata, söömata, joomata ja magamata.

Politseijuurdlust alustati, kui Bomjoni aašramis jäid väidetavalt kadunuks nelja Bomjoni järgija pered.

«Politsei on alustanud Bomjoni vastu esitatud kaebuste uurimist,» ütles Nepali juurdlusbüroo pressiesindaja Uma Prasad Chaturbedi täna. «Juurdlus on varajases järgus ja me ei saa palju detaile avaldada.»

28-aastasel gurul on ustav järgijaskond, kuid teda süüdistatakse oma jüngrite ründamises ja vägistamises. Septembris süüdistas üks 18-aastane nunn Bomjoni tema vägistamises.

Vägivallatsemise tõttu on tema vastu kaebuse esitanud veel kümned inimesed. Guru ise ütleb, et andis neile kere peale meditatsiooni häirimise eest.

Guruga seotud ühendus Bodhi Shrawan Dharma Sangha teatas hiljuti, et kohalikul veebilehel Setopati.com esitatud uued väiteid inimeste kadumisest, seksuaalrünnakutest ja vägivallast Bomjoni aašramides on alusetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles