Andmevargus heidab varju Saksamaa küberkaitsele (1)

Bretty Sarapuu
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa Föderaalse Teabejulgeolekuameti (BSI) president Arne Schönbohm andis reedel selgitusi ulatusliku andmelekke kohta.
Saksa Föderaalse Teabejulgeolekuameti (BSI) president Arne Schönbohm andis reedel selgitusi ulatusliku andmelekke kohta. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Möödunud nädalal tuli Saksamaal päevavalgele riigi seni suurim andmevargus, kui kuu aja jooksul avaldati Twitteris ligi tuhande Saksa poliitiku ja avaliku elu tegelase isikuandmeid ning parlamendierakondade dokumente. Küberjulgeoleku eest vastutavat teabejulgeolekuametit tabas pahameeletorm, sest lekke avastamiseks ja avalikkuse teavitamiseks kulus nädalaid.

Siseministeeriumi haldusalasse kuuluv Saksa Föderaalne Teabejulgeolekuamet (BSI) sai juba detsembri alguses poliitikutelt üksikuid vihjeid, et nende salasõnad võivad olla varastatud. BSI pidas neid eraldiseisvateks juhtumiteks ega saanud jälile, et ligipääs mõnede poliitikute kontodele on osa palju suuremast küberrünnakust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles