Põhja-Korea liider saabus visiidile Hiinasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un abikaasaga vaatamas üle auvahtkonda enne teeleasumist Pekingisse 7. jaanuaril.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un abikaasaga vaatamas üle auvahtkonda enne teeleasumist Pekingisse 7. jaanuaril. Foto: KCNA / REUTERS / SCANPIX

Põhja-Korea liider Kim Jong-un saabus täna Pekingisse etteteatamata visiidile, et pidada läbirääkimisi Hiina presidendi Xi Jinpingiga.

Hiina on Pyongyangi peamine diplomaatiline liitlane ning oluline kaubanduse ja abi allikas. Kimi visiit annab uut hoogu spekulatsioonidele Kimi võimaliku teise tippkohtumise osas USA presidendi Donald Trumpiga, sest Põhja-Korea liider võib koordineerida oma strateegiat Xiga. 

Pekingi rongijaamast nähti lahkumas autokolonni. Politseinikud blokeerisid tänavaid metalltõketega mõned tunnid pärast seda, kui Kimi rong Põhja-Hiinas piiri ületas. 

Lõuna-Korea uudisteagentuuri Yonhap andmeil sisenes Kimi tumeroheline kollase triibuga rong jaama kell 10.55 hommikul. 

Põhja-Korea liider lahkus oma naise Ri Sol-ju ja mitme kõrge ametniku saatel oma erarongiga Pyongyangist eile, teatas Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA. 

Külaskäik toimub Xi kutsel ja kestab neljapäevani, märkisid nii KCNA kui Hiina ametlik uudisteagentuur Xinhua. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles