Vene sõjaväepolitsei alustas patrullimist Süüria kurdide aladel (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria armee sõdur Manbiji linna lähistel patrullimas.
Süüria armee sõdur Manbiji linna lähistel patrullimas. Foto: Mihhail Voskresenski / Sputnik / Scanpix

Vene sõjaväepolitsei alustas patrullimist Süüria põhjaosas Manbiji linna lähistel, mis oli varem USA toetatud kurdivõitlejate kontrolli all. 

Vene väed toetavad Süüria režiimivägesid, mille üksused saabusid detsembri lõpus kurdide kutsel Aleppo provintsis Türgi piiri lähedal asuva linna ümbrusse. 

Süüria kurdide rahvakaitseüksused (YPG) kutsusid Süüria režiimiväed Manbiji detsembris pärast USA presidendi Donald Trumpi teadet, et Ühendriigid toovad Süüriast oma väed ära, kartuses, et järgneb Türgi sõjaline pealetung. 

Vene sõjaväepolitsei pressiesindaja Jussup Mamatovi sõnul alustasid sõjaväepolitseinikud patrullimist Manbiji ümbritsevas turvatsoonis. 

«(Nende) ülesanne on tagada vastutusalal julgeolekut (ning) seirata relvastatud üksuste olukorda ja liikumist,» sõnas Mamatov Vene telekanalis Rossija 24. 

Vene sõjaväepolitsei teatel hakkavad politseinikud piirkonnas regulaarselt patrullima. 

Teise Vene telekanali teatel patrullivad Vene sõjaväepolitseinikud vaid paari kilomeetri kaugusel Manbijist. 

Kurdide rahvakaitseüksused (YPG) ja Süüria Demokraatlikud Jõud (SDF), milles kurdid moodustavad põhijõu, on etendanud alates 2014. aasta sügisest USA juhitava koalitsiooni toetusel äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastases võitluses juhtrolli.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles