Inglismaal anti luba väidetav pedofiil ümber matta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmistu Inglismaal. Pildil kujutatud surnuaed pole loos kirjeldatud juhtumiga seotud.
Kalmistu Inglismaal. Pildil kujutatud surnuaed pole loos kirjeldatud juhtumiga seotud. Foto: akg-images / Schütze / Rodemann / Scanpix

Inglismaal andis Anglikaani kiriku kohtukolleegiumi kohtunik käsu kaevata üles väidetava pedofiili säilmed, sest tema abikaasa sugulased ei soovi, et nad mehe kõrvale maetaks.

Tegu oli teadaolevalt esimese taolise juhtumiga. Väidetava pedofiili vastu pole kunagi algatatud kriminaalasja.

Kohtunik Stephen Eyre sõnul võttis ta arvesse juhtumi erakordseid asjaolusid ja seda, et haua kohta oli tehtud mitmeid kaebusi. Kiriku ja asjaosaliste nimesid pole avaldatud, kuid tüli tekkis Staffordshire'i krahvkonnas, kus ühe mehe tuhastatud säilmed maeti tema abikaasa ja naise vanemate kõrvale.

Mees oli abielus 40 aastat, kuid tema abikaasa suri 2008. aastal. Naine maeti perekonna hauaplatsile.

2014. aastal kirjutas mehele tema abikaasa lapselaps ehk naise tütretütar eelmisest abielust. Kirjas ütles ta, et kavatseb teha avalduse selle kohta, kuidas mees teda lapsepõlves korduvalt seksuaalselt kuritarvitas. Väidetavad juhtumid leidsid aset ajal, mil naine oli 5-13 aasta vanune.

Mehe vastu ei algatatud kunagi kriminaalasja ja kohtunik ei kinnitanud süüdistuste õigsust, aga ta ütles, et noore naise vanemad peavad ütlusi tõeseks. Mehe lapsed süüdistustega ei nõustu.

Kuna loo keskmes oleva mehe abikaasa lähisugulaste hauaplatsid olid planeeritud samasse kohta, kuhu pidi maetama ka pedofiilias süüdistatud mees, kirjutas üks naise sugulastest talle ja ütles, et tal pole enam luba saada samasse kohta maetud.

Sellest anti teada nii kirikule kui ka mehe lapsele, kes kinnitas, et tema isa ei maeta sellele hauaplatsile. Kohus leidis, et tõenäoliselt unustas preester selle kokkuleppe ära, sest pärast pedofiilias kahtlustatud mehe surma 2016. aasta novembris, andis ta loa mehe säilmete matmiseks naise perekonna juurde.

Mehe naiseõde esitas seejärel kirikule kaebuse, kus nõudis pedofiilias kahtlustatava mehe ümbermatmist teise surnuaeda, kuhu on maetud tema enda vanemad. Kuigi mehe tütar oli sellega algselt nõus, võttis ta oma nõusoleku hiljem tagasi.

Kohtuniku sõnul olid kuriteos kahtlustatava mehe abikaasa sugulased sellest kõigest häiritud ning just seetõttu otsustati anda luba mehe säilmete väljakaevamiseks ja ümbermatmiseks. Lõpuks nõustus otsusega ka mehe tütar ning üks tema poegadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles