Euroopa Komisjoni eelarvevolinik leppeta Brexitist: napiks meil miljardeid eurosid järelejäänud aasta jaoks (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Günther Oettinger hoiatas, et Suurbritannia leppeta lahkumine Euroopa Liidust sunniks blokki rakendama kiireid meetmeid tekkiva eelarveaugu täitmiseks.
Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Günther Oettinger hoiatas, et Suurbritannia leppeta lahkumine Euroopa Liidust sunniks blokki rakendama kiireid meetmeid tekkiva eelarveaugu täitmiseks. Foto: M. Popow / imago/Metodi Popow

Euroopa Komisjoni eelarvevolinik Günther Oettinger hoiatas, et Suurbritannia leppeta lahkumine Euroopa Liidust sunniks blokki rakendama kiireid meetmeid tekkiva eelarveaugu täitmiseks. 

Suurbritannia «korrapäratu» lahkumise korral EL-ist 29. märtsil «napiks meil miljardeid eurosid järelejäänud aasta jaoks ning veel suuremas ulatuses 2020. aastaks,» sõnas Oettinger pärast kõnelusi EL-i ministritega. 

Ühendkuningriigi maksete äkilise peatumise korral ei oleks kulukohustused «enam tagatud, jättes meile tulevasteks aastateks vähem vahendeid,» sõnas Oettinger. «Kui midagi peaks muutuma, peaksime otsekohe reageerima,» sõnas ta. 

EL-i ja Briti valitsuse lahkumisleppe järgi peaks London tegema liidu eelarvesse sissemakseid 2020. aasta lõpuni planeeritud üleminekuperioodi vältel. 

Briti parlamendi toetus lahkumisleppele ei ole nädal aega enne hääletust sugugi kindel ja leppe mahahääletamine tähendaks suure tõenäosusega seda, et Suurbritannia lahkub EL-ist leppeta. 

2017. aastal oli Ühendkuningriigi netopanus EL-i eelarvesse 5,3 miljardit eurot. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles