Läti panustab pisimale parlamendiparteile

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krišjānis Kariņš esindab Lätit europarlamendis 2009. aastast.
Krišjānis Kariņš esindab Lätit europarlamendis 2009. aastast. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kui läheb nii, et kolmanda variandina Läti peaministrikandidaadiks esitatud Krišjānis Kariņš selle koha endale saab, tähendab see tema hääbumise servale jõudnud kodupartei jaoks tuhast tõusmist.

Praegu on Kariņš end liberaalkonservatiivseks liigitava Uue Ühtsuse partei eurosaadik. Kuigi ta osales 6. oktoobril peetud seimivalimiste kampaanias erakonna peaministrikandidaadina, ei pürginud ta ise rahvusparlamenti.

Seda põhjusel, et peibutuspartide välistamiseks kohustab Läti seadus esinduskokku valituks osutumisel selle koha vastu võtma ja eelmisest loobuma. Niisiis kaotab Kariņš seimi pääsedes eurosaadiku koha.

Läti on kolmandat kuud uue valitsuseta, sest kaks esimest koalitsiooni moodustamise katset luhtusid.

Kõigepealt andis president Raimonds Vējonis võimaluse Uute Konservatiivide liidrile Jānis Bordānsile ja seejärel KPV LV juhile Aldis Gobzemsile. Kumbki ei saanud valitsust tehtud. Mitmed Läti eksperdid usuvad, et Ühtsuse esindaja saab sellega hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles