Narkoparun El Chapo alluvuses töötanud palgamõrvaril oli helikindel mõrvaruum

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joonistus El Chapost kohtusaalis.
Joonistus El Chapost kohtusaalis. Foto: JANE ROSENBERG / REUTERS / Scanpix

Narkoparun El Chapo alluvuses töötanud palgamõrvar Antonio Marrufol oli veretööde toimepanekuks helikindel mõrvaruum, selgus narkoparuni kohtuprotsessil New Yorgis.

Võimudega koostööd tegev endine Sinaloa narkokartelli liige Edgar Ivan Galván ütles palgamõrvari tööruumide kohta: «Ükskord viis ta mind majja, kus oli plaaditud valge põrandaga tuba. Seal tappis ta inimesi.» Tapamaja asukohaks oli Ciudad Juarez Mehhikos. Samas ei selgunud selle täpne asukoht ega ka see, kui paljud inimelud seal lõpetati.

Tunnistaja sõnul oli palgamõrvar talle öelnud, et maja on helikindel. Samuti nägi Galván isiklikult ruumi põrandas äravoolutoru, mis lihtsustas räpaste tegude tagajärgede koristamist. «Sellest majast ei tulnud enam keegi välja,» lausus tunnistaja kohtus.

41-aastane tunnistaja ütles, et ta töötas varem taksojuhina Texase osariigi El Paso linnas, aga sattus pärast abielu lahutamist narkokaubitsejate maailma. Tal tekkis komme minna üle piiri Mehhikosse, et Ciudad Juarezis pidutseda. Just pidutsedes puutus ta esmakordselt kokku ka narkokaubitsejatega.

2007. aastal sai ta tuttavaks Marrufoga, keda tunti ka hüüdnimega Jaaguar. Kui esmalt pidutseti koos, siis mõne aja pärast töötas Galván El Pasos Marrufo heaks. 

Galváni ülesandeks sai narkootikumide ja relvade El Pasos hoiustamine ning üle piiri viimine, et kartellil oleks võimalik Ciudad Juarez oma vastastest puhastada.

Ta täpsustas kohtus, et puhastamine tähendas tapmist. Eesmärgiks oli, et El Chapo juhitud kartell saaks kogu territooriumi oma kontrolli alla ja kontrolliks ühtlasi ka kaubateid.

Galváni tunnistuse kohaselt hankis ta kahel korral Marrufole veretööde korraldamiseks vajaliku relva, aga ei lasknud ise kedagi maha. Samuti tunnistas Galván, et polnud enne kohtusaalis tunnistuste andmist varem El Chapoga kohtunud.

Tunnistaja sõnul smugeldas ta tavaliselt automaatrelvi AK-47, kuid ühel korral pidi ta kartelli heaks varjama ka 12,7 mm kaliibriga relva. Enda sõnul oli mees nii elevil, et pani relva kokku ning lasi endast tapariistaga pilti teha.

Galván tabati 2011. aastal ning ta tunnistas end süüdi narkootikumide ja tulirelvade omamises. Praeguseks on ta ära kandnud kaheksa aastat talle määratud 24 aasta pikkusest vangistusest. Palgamõrvar Marrufo kannab oma vanglakaristust Mehhikos.

El Chapole on esitatud 17 erinevat süüdistust ning süüdimõistmise korral ootaks teda eluaegne vangistus. Narkoparun on süüdistusi eitanud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles