Valgevenes langetati aasta esimene surmaotsus (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimõiguslaste meeleavaldus surmanuhtluse vastu.
Inimõiguslaste meeleavaldus surmanuhtluse vastu. Foto: Mikhail Metzel / AP / Scanpix

Valgevene Magiljovi oblastikohus mõistis surma eriti julmas topeltmõrvas süüdi oleva Aljaksandr Assipovitši, edastas kohtu pressiteenistus.

«Kohtu otsusega tunnistati kohtualune süüdi kahe inimese ettekavatsetud mõrvas, mis pandi toime erilise julmusega, talle määrati erakorraline karistusmäär - surmanuhtlus mahalaskmise läbi,» märkis pressiteenistus.

Kohtu otsuse kohaselt peksis purjus kohtualune tüli käigus läbi kaks tema joomakaaslasteks olnud tüdrukut. Need varjusid oma elu ja tervise pärast kartes vannituppa, kuid vasara ja noaga relvastatud mees murdis sinna sisse. 

Ta andis ühele neiule vähemalt 77 haamri-, noa- ja käelööki, teist lõi vähemalt 16 korda noa ja käega. Mõlemad neiud surid kohapeal.

Valgevene on Euroopas ainus riik, kus rakendatakse surmanuhtlust. Mullu langetati kaks surmaotsust ja viidi täide neli varasemat. 

Maailmas on surmanuhtlus lubatud 56 riigis, kõige rohkem inimesi hukkab igal aastal Hiina. Täpne hukatute arv on teadmata, sest riigid ei avalda ametlikke andmeid. Inimõigusorganisatsiooni Amnesty International andmeil hukati maailmas 2017. aastal üle 1000 inimese. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles