Briti parlament ei luba valitsusel Brexiti-kavaga viivitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parlamendi otsus oli löök peaminister Theresa May jaoks.
Parlamendi otsus oli löök peaminister Theresa May jaoks. Foto: HO / AFP / Scanpix

Briti parlament andis täna veel ühe löögi peaminister Theresa Mayle, hääletades eelnõu poolt, mis ei luba valitsusel Brexiti osas otsuseid edasi lükata.

Parlamendi alamkoda hääletas täna eelnõu poolt, mis näeb ette, et kui parlament lahkumisleppe tagasi lükkab, peab valitsus varuplaaniga välja tulema kolme päeva jooksul. Varem oli valitsusel aega varuplaaniga väljatulemiseks 21 päeva.

Briti parlament hääletab järgmise nädala teisipäeval May ja Euroopa Liidu liidrite novembris sõlmitud lahkumisleppe üle. Ootuste kohaselt lükatakse lepe tagasi.

Lahkumisleppe vastased saadikud kahtlustavad, et valitsus võib kasutada venitamistaktikat, et viimasel hetkel sundida parlamenti valima kas May leppe või leppeta Brexiti kaose vahel.

Eile hääletasid saadikud seaduse poolt, mis piirab valitsuse võimalust kasutada leppeta Brexiti hädaabimeetmete jaoks maksumaksja raha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles