Prohmakas andis Austraalia peaministrile kaks vasakut jalga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scott Morrison.
Scott Morrison. Foto: JOEL CARRETT / EPA / Scanpix

Austraalia peaminister Scott Morrison poseeris hiljuti toreda perepildi tarbeks. Foto tuli igati kena ja see postitati valitsusjuhi isikule veebilehele. Postitamise järel ilmnes aga tõsiasi, et fototöötlusel oli tehtud piinlik viga.

Nimelt oli Morrison saanud omale kaks vasakut jalga. Peaministri abilised üritasid pildil fototöötluse abil tema vanu ja kulunud jalatseid uuemate vastu vahetada, aga tegid seda uskumatult käpardlikult. Peaministri kõneisik ütles, et Morrison ei palunud pildi töötlemist, seda tegi tema büroo omaalgatuslikult.

Scott Morrisoni töödeldud perepilt (üleval) ja originaalne pilt (all).
Scott Morrisoni töödeldud perepilt (üleval) ja originaalne pilt (all). Foto: Handout / Reuters / Scanpix

Rahval ei jäänud prohmakas märkamata ning internetis hakkas levima teemaviide #Shoegate. Peaminister üritas ise Twitteri kaudu nalja heites piinlikku olukorda vaigistada. Ta kirjutas: «Teade minu büroole: ma ei palunud jalatsite poleerimist, aga kui te peate Photoshopi kasutama, siis palun keskenduge minu juustele (ja nende vähesusele), mitte jalgadele.»

Lisaks postitas ta pildi sini-valgetest kulunud jalatsitest, mida ta tegelikult kandis. Peaminister lisas: «Siin on nad kogu oma uhkuses - minu jalatsivalik igal hetkel, mil ma ülikonda ei pea kandma.»

Sotsiaalmeedias ei antud peaministrile armu ning temast sai pilkeobjekt. Näiteks kujutati peaministri perekonda Marsil. Samuti töödeldi kõigile Austraalia valitsuskabineti liikmetele jalgade otsa Morrisoni uued lumivalged jalatsid.

Morrison on Austraalia Liberaalse Partei juht. Ta tõusis peaministriks eelmise aasta augustis, võttes koha üle oma eelkäijalt Malcolm Turnbullilt. Austraalia peaministrid on viimasel ajal tihti vahetunud, alates 2010. aastast on ametis olnud viis erinevat valitsusjuhti.

Peaministrite tihedale vahetamisele viidates postitas üks austraallane sotsiaalmeediasse: «Jalatsid on päriselt sellised. Nad lihtsalt töötlevad pildile selle, kes parasjagu peaminister on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles