Austraalia politsei vahistas kahtlaste pakkide saatmises kahtlustatava

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud Itaalia konsulaadi juures.
Politseinikud Itaalia konsulaadi juures. Foto: WILLIAM WEST / AFP

Austraalia politsei vahistas 48-aastase mehe, keda kahtlustatakse tosinate kahtlaste pakkide saatmises välissaatkondadesse ja konsulaatidesse Melbourne'is, Sydneys ja Canberras, teatasid neljapäeval võimuesindajad.

Föderaalpolitsei täpsustuse kohaselt võeti mees kolmapäeva hilisõhtul kinni tema Victoria osariigis asuvas maakodus. Politsei andmetel saatis mees laiali vähemalt 38 taolist pakki, millest 29 on kätte saadud.

"Pakke uurivad asjakohased päästeteenistused," on öeldud Austraalia föderaalpolitsei avalduses.

Meest süüdistatakse ohtlike materjalide saatmises posti teel. Politsei on samas kinnitanud, et pakid ei kujuta üldsusele ohtu, kuigi nende sisu uurimine on alles pooleli. Korrakaitsjate info kohaselt on pakkides olevad materjalid pärit kahtlustatava kodust.

Sihtmärkide seas oli Briti konsulaat Melbourne'is. 

"Me suhtleme selle olukorra osas tihedalt Austraalia föderaalpolitsei ja kohalike võimudega," ütles Briti esinduse pressiesindaja, lisades, et personalile ohtu ei ole. 

USA konsulaat samas linnas teatas samuti kahtlase paki laekumisest. Kõneisiku sõnul tegeldakse sellega koordineeritult Melbourne'i tuletõrjeteenistuse ja Austraalia föderaalpolitseiga.

Valitsuse kriisireageerimisamet Vic Emergency teatas kolmapäeval kahtlase materjali leidmisest mitmel pool linnas, sealhulgas Hispaania, Jaapani, Egiptuse, India ja Pakistani konsulaatides. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles