Kanadas suri riiete annetuskasti kinni jäänud naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanadas on viimastel aastatel hukkunud seitse riiete annetuskasti kinni jäänud inimest.
Kanadas on viimastel aastatel hukkunud seitse riiete annetuskasti kinni jäänud inimest. Foto: DARRYL DYCK / The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Viimastel aastatel on Kanadas hukkunud seitse riiete annetuskasti kinni jäänud inimest, viimane ohver leidis traagilise lõpu Toronto linnas.

35-aastane Crystal jäi annetuskasti kinni esmaspäeva õhtul. Ta karjus küll appi, aga tuletõrjujad jõudsid kohale liiga hilja. Kui ta teisipäeva hommikul kastist välja lõigati, oli ta juba surnud.

«Ta püüdis kastist riideid kätte saada, jäi pea alaspidi sinna kinni ja suri,» teatas politsei. 

Kriitikud nimetavad kaste surmalõksudeks. «Kahjuks ei mõelnud annetuskasti väljatöötajad kordagi sellele, et keegi võib neisse kinni jääda,» ütles professor Ray Taheri. «Siis saab neist inimeste jaoks lõks.»

Mitmed heategevusorganisatsioonid on asunud oma annetuskaste linnapildist ära viima, sest alates 2015. aastast on Kanadas hukkunud seitse neisse kinni jäänud inimest. 

Nimelt on kastid ehitatud nii, et neist poleks võimalik midagi varastada. See aga põhjustab kastist siiski varastada üritavate inimeste kinnijäämise kasti ava ja turvaklapi vahele. Inimesed surevad valdavalt hingamisraskuste tõttu.

«Pange need kõik kinni,» ütles Loretta Sundstrom, kelle 45-aastane tütar suri annetuskasti kinni jäädes 2015. aastal. «Pange need kõik kinni ja laske disaineritel luua uued kastid.»

Toronto linn lubas pärast viimast surmajuhtumit uurida annetuskastide turvalisust ja mõelda, kas annetuse tegemiseks oleks võimalik leida parem viis.

Mullu detsembris suri Kanada lääneosas annetuskasti kinni jäänud 34-aastane mees ja 2017. aastal 56-aastane naine, kes mõlemad tahtsid riideid annetada. Ülejäänud inimesed on saanud surma, kui üritasid kastist riideid varastada või kastis peavarju leida. Seega on annetuskastid suurim oht kodutute jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles