Trump: ma ei öelnud kunagi, et Mehhiko müüri jaoks tšeki kirjutab (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump.
USA president Donald Trump. Foto: Brendan Smialowski / AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ütles, et hoolimata tema korduvatest lubadustest, et Mehhiko maksab müüri eest, mida ta kahe riigi piirile kavandab, ei mõelnud ta kunagi, et viimased lihtsalt kirjutavad talle tšeki, vahendab Independent.

Trump on korduvalt lubanud, et Mehhiko maksab müüri eest. Tema 2016. aasta presidendikampaania kodulehel väideti, et Mehhiko tasub selle eest ühekordse, umbes viie kuni kümne miljardi dollarilise maksega.

See lubadus lisati ka «Maksa müüri eest» memosse, mille Trumpi meeskonda 2016. aasta alguses väljastas. Memos pakuti välja, et Mehhikot võiks selleks survestada USAs elavate illegaalidest mehhiklaste kontode ja Mehhikosse tehtavate rahaülekannete külmutamisega.

«See on Mehhikole lihtne otsus: teha ühekordne viie kuni 10 miljardiline makse, et kindlustada, et 24 miljardi ulatuses rahaülekandeid voolab jätkuvalt nende riiki,» seisis memos. «Vaekauss on meie poole kaldu, seetõttu allub Mehhiko meie soovidele.»

Trump ütles Valge Maja ees kõnet pidades, et ei öelnud kunagi, et mehhiklased talle tšeki kirjutavad. «Mehhiko maksab selle eest kaudselt, mitu, mitu korda enam,» teatas Trump, kes täna piiri Mehhikoga külastab.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles