End Tai lennujaama barrikadeerinud Saudi naine sai Austraalialt asüüli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabiast pärit 18-aastane Rahaf Mohammed al-Qunun (vasakult esimene).
Saudi Araabiast pärit 18-aastane Rahaf Mohammed al-Qunun (vasakult esimene). Foto: THAI IMMIGRATION BUREAU HANDOUT / EPA/Scanpix

Perevägivalla eest põgenenud noor Saudi Araabia naine sai Austraalialt asüüli, vahendab CNN.

18-aastane Rahaf Mohammed al-Qunun põgenes lähedaste juurest Kuveidis puhkusel viibides, sest nad kasutasid tema suhtes füüsilist ja psüühilist vägivalda. 18-aastane naine plaanis algselt reisida Austraaliasse ja paluda seal asüüli, kuid Tai immigratsiooniametnikud koos Saudi Araabia diplomaatidega takistasid vahemaandumisel tema plaane.

Kui Tai ametivõimud teda pere juurde tagasi soovisid toimetada, barrikadeeris nooruk end lennujaama turvatsoonis asunud hotellituppa ja nõudis kohtumist ÜRO esindajatega. Üleilmne tähelepanu, mille ta endale Twitteri kaudu tõmbas, aitas naisel vältida Taist väljasaatmist ning viis kohtumiseni inimõiguslastega.

«Jah, Austraalia andis talle asüüli, kuid peame veel ootama selgust, kuhu täpselt ta saadetakse,» kinnitas Tai immigratsioonipolitsei juht Surachate Hakparn, kelle sõnul oli al-Qununile asüüli pakkunud ka Kanada.

Hakparn lisas, et al-Qunun lahkub Taist niipea, kui lõplik otsus tema edasise sihtkoha osas on tehtud.

Asüüli saamine Austraalias tähendab al-Qununile alalist elamisluba, mis annab talle õiguse seal töötada ja õppida ning sponsoreerida alalise elamisloa saamiseks ka pereliikmeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles