India meditsiinitöötaja jättis sünnitusel keha küljest lahti rebenenud loote pea ema üsasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imiku jalad.
Imiku jalad. Foto: MONEY SHARMA / AFP/Scanpix

Indias keerulist sünnitust vastu võtnud meditsiinitöötaja rebis lootel pea otsast, vahendab Hindustan Times.

Indias keerulise sünnituse juures viibinud meesõde tõmbas kohaliku meedia teatel loote kehast liiga kõvasti, mistõttu see pea küljest lahti rebenes. Lapse kaotanud Dikhsha Kanwar võitleb nüüd haiglas oma elu eest.

Šokeeriv sündmus leidis 6. jaanuaril aset India Rajasthani osariigis asuvas riiklikus meditsiinipunktis. Meesõde ja kolleeg viisid loote keha seejärel meditsiinikeskuse surnukuuri ja ütlesid, et sünnitusel esines komplikatsioone ja naine toimetati suurema keskuse haiglasse.

Haigla günekoloogi Ravindra Sankhla sõnul olid meditsiinikeskuse töötajad talle öelnud, et sünnitusega jõuti lõpule, kuid platsentat kätte ei saadud. Kui Sankhla operatsiooni käigus Kanwari kehast platsentat eemaldada üritas, märkas ta, et midagi on väga valesti. Pärast sünnitaja seisundi stabiliseerimist toimetati naine edasi veelgi suuremasse haiglasse.

Seal avastasid Kanwari opereerinud arstid, et loote pea oli sünnituse käigus jäetud tema üsasse.

Kohalikku meditsiinikeskust juhtiv doktor Nikhil Sharma ütles, et ei viibinud keskuses ja meditsiinitöötajad võtsid sünnitust talle teada andmata vastu.

Kaht meesõde veel vahi alla võetud pole, kuid neile esitati kriminaalsüüdistus hoolimatus surma põhjustamises ja inimese elu ohustamises.

Kanwari abikaasa väidab, et meesõed olid sünnitust vastu võttes purjus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles