Suurbritannia direktrissi mure: näljased koolilapsed otsivad toitu prügikastist (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia koolidirektrissi sõnul kannatab üha suurem hulk õpilastest nälga ja see paneb nii mõnegi lapse prügikastist toitu otsima.
Suurbritannia koolidirektrissi sõnul kannatab üha suurem hulk õpilastest nälga ja see paneb nii mõnegi lapse prügikastist toitu otsima. Foto: Caro / Sorge / Caro / Sorge / Scanpix

Suurbritannia koolidirektriss ütles, et üha suurem hulk lapsi kannatab kodus nälga ja püüab selle leevendamiseks leida toidupoolist õppeasutuse prügikastidest, kirjutas väljaanne Independent.

Morecambe Bay põhikooli direktor Siobhan Collingwood ütles, et tema koolis tuleb kümnest õpilasest üks perekonnast, mis saab abi toidupangalt ja kellel on raskusi lastele piisava hulga toidu tagamisega.

«Kui lastel on toidust puudus, muudab see nende käitumist ja toit saab neile kinnisideeks. Seetõttu näeme lapsi, kes varastavad prügikastidest puuviljade jäänuseid.» 

Intervjuus programmile BBC Breakfast ütles Collingwood: «Meil on lapsi, kellel pole lõunasööki kaasas ja kes mõtlevad üksnes toidule.»

Direktrissi sõnul on tema koolis praegu 35 last, kelle perekondasid toetab toidupank. «Ilmselt on neid rohkemgi, aga teame praegu 35 last.»

Varem sel nädalal avaldatud auditist selgus, et Unicefi andmetel elas 2017. aastal Suurbritannias 19 protsenti alla 15 aastastest lastest perekondades, kus vanematel oli raskusi toidu ostmisega.

Collingwoodi sõnul on südantlõhestav näha õpilasi nälgimas ja vahel on mõni lapsevanem tulnud tema juurde ning pisaratesse puhkedes tunnistanud, et neil pole võimalik oma lapsi toita.

«Perekonnad tulevad mu juurde ja ütlevad, et peavad pidevalt söögi pärast muretsema ja toitu mõnelt teiselt perekonnalt laenama. Minu kogemus ütleb, et see probleem on üha süvenev,» sõnas direktriss.

Collingwoodi intervjuu leidis aset vahetult pärast seda, kui mitmed Briti parlamendisaadikud kutsusid üles looma näljaministri ametikoht, et panna piir toidupuudusega seotud probleemidele. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles