Pariisi toimus pagariäris võimas gaasiplahvatus, neli inimest sai surma (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pariisi kesklinnas toimus täna hommikul kella 9 paiku kohaliku aja järgi ühes pagarikojas gaasilekke järel plahvatus, milles sai surma neli inimest.

Esialgu teatati, et keegi plahvatuses surma ei saanud, kui pealelõunal ütles Prantsusmaa siseminister Christophe Castaner, et hukkus neli inimest, nende seas kaks tuletõrjujat.

Hispaania välisministeeriumi allika teatel on üks surma saanutest abikaasaga puhkusereisil olnud hispaanlanna.

Prokuratuur täpsustas, et kannatada sai 37 inimest, neist kümme raskelt.

Varem oli teatatud 36 vigastatust. «24 inimest sai viga kergemalt, 12 inimese, nende seas kolme tuletõrjuja seisund on raske,» ütles Pariisi tuletõrje ülem Eric Moulin veel täna lõuna paiku.

Hubert'i pagarikoda, kus plahvatus toimus, sai tõsiselt kahjustada ning purunesid ümberkaudsete majade aknad.

Päästjad evakueerimas plahvatusepaigast Pariisi kesklinnas vigastatud meest.
Päästjad evakueerimas plahvatusepaigast Pariisi kesklinnas vigastatud meest. Foto: Thomas Samson / AFP / Scanpix

Plahvatuse järel puhkes Pariisi 9. linnaosas Rude de Trevise'l asuvas hoones tulekahju.

Politsei hinnangul põhjustas plahvatuse gaasileke. Päästjad olid juba gaasilekke tõttu välja kutsutud, kui plahvatus toimus pisut pärast kella 9.

Kärgatus oli sedavõrd vali, et seda kuulsid kohalikud elanikud ja töötajad ka mitme kvartali kaugusel.

«Ma magasin ja ärkasin plahvatuse lööklaine peale,» rääkis Rue de Trevise'l elav Claire Sallavuard. «Kõik aknad minu korteris plahvatasid, uksed lendasid hingedelt, ma pidin toast lahkumiseks astuma uksele. Lapsed olid paanikas, nad ei saanud oma toast välja.»

Päästjad pidid lõpuks aitama teisel korrusel elava pere redeliga korterist välja.

Plahvatus Pariisi kesklinnas ühe pagraiäri juures. 
Plahvatus Pariisi kesklinnas ühe pagraiäri juures. Foto: Thomas Samson / AFP / Scanpix

Inimestel paluti ostupiirkonnana tuntud linnaosas liikumist vältida, et tagada päästesõidukitele ligipääs õnnetuskohta.  Sündmuspaigale saabus mitusada tuletõrjujat ning sadakond politseinikku.

Plahvatuspaiga läheduses asuvad Folies-Bergere'i teater, vahakujude muuseum Musee Grevin ja kuulus Galeries Lafayette'i kaubamaja.

Twitterisse postitatud fotodelt on näha tänavat katvaid rususid, söestunud sõidukeid ning maja alumine osa tundub olevat justkui minema pühitud.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles