Huawei vallandas Poolas luuramiskahtlusega kinni võetud töötaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei kontor Varssavis.
Huawei kontor Varssavis. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Hiina telekomihiid Huawei vallandas hiinlasest töötaja Wang Weijingi, kes võeti Poolas kinni kahtlustatuna spionaažis, teatas Hiina riiklik ajaleht Global Times täna.

Weijing vallandati viivitamata, kuna see intsident põhjustas halba mõju Huawi ülemaailmsele mainele, ütles kompanii avalduses.

Poola riigitelevisiooni TVP andmetel oli hiinlane Huawei Poola haru üks direktoritest. Weijingi olevat kutsutud ka poolapärase nimega Stanisław ning ta olevat varem töötanud Hiina konsulaadis.

Poola sisejulgeolekuamet (ABW) pidas Wangi ja ühe poolaka kinni teisipäeval kahtlustatuna tegevuses Hiina luure heaks ja Poola huvide kahjustamises.

Hiina riigitelevisioon teatas täna viitega välisministeeriumile, et Peking jälgib tähelepanelikult Weijingi vahistamist ja soovib konsulaarjuurdepääsu talle nii kiiresti kui võimalik.

Ka Hiina saatkond Varssavis on kutsunut Poolat tagama vahistatu seaduslike huvide ja õiguste kaitset ning turvalist ja humaanset kohtlemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles