Ivanka Trumpist võib saada Maailmapanga juht (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanka Trumpi kandidatuur on väidetavalt kaalumisel Maailmapanga presidendi kohale.
Ivanka Trumpi kandidatuur on väidetavalt kaalumisel Maailmapanga presidendi kohale. Foto: Jim Watson / AFP / Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi tütar Ivanka Trump on väidetavalt üks peamisi soosikuid saamaks järgmiseks Maailmapanga juhiks, pärast seda kui senine panga president Jim Yong Kim astus kolm ja pool aastat enne oma ametiaja lõppu tagasi.

Kimi nimetas ametisse USA eelmine president Barack Obama 2011. aastal ning ta valiti teiseks ametiajaks sellele kohale 2016. aastal.

Nüüd on Donald Trumpil võimalus leida talle järglane. Financial Timesi andmeil on kandidaatide seas lisaks Ivanka Trumpile USA rahandusministeeriumi ametnik David Malpass, endine USA suursaadik ÜROs Nikki Haley ja USA rahvusvahelise arenguagentuuri juht Mark Green.

Endine õppejõud ja tervishoiuametnik Kim ütles, et loobub tööst Maailmapangas, kuna suundub tööle Wall Streeti varahaldusfirmasse.

Maailmapank on öelnud, et järgmisel presidendil peab olema juhtimiskogemus, teadmised suure rahvusvahelise organisatsiooni vedamisest ning ta peab olema kursis avaliku sektori asjaajamisega, aga ka olema pühendunud mitmepoolsele koostööle.

Tava on, et Maailmapanga suurim osanik USA esitab juhikandidaadi, kelle kiidab heaks panga juhatus, ning Euroopa osanikud valivad Rahvusvahelise Valuutafondi juhi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles