Brasiilia tunnistab Venezuela presidendina opositsiooniliidrit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MIGUEL GUTIERREZ / EPA

Brasiilia valitsus teatas laupäeval, et tunnistab Venezuela seadusliku presidendina opositsiooniliidrit ja parlamendi esimeest Juan Guaidót, edastas Yle.

Guaidó kinnitas reedel, et on valmis presidendiameti ülevõtmiseks Nicolás Madurolt, kelle ametissevannutamist ei tunnista enamik riike regioonis.

"Hakkame Venezuelas asju muutma," lubas Guaidó toetajatele peetud kõnes.

"Maduro valitsus on ebaseaduslik ja USA jätkab väsimatut tööd demokraatia taastamiseks selles riigis," ütles Ühendriikide välisminister Mike Pompeo laupäeval Abu Dhabis.

USA välisministeerium tegi enne seda avalduse, et Venezuelas on aeg uueks valitsuseks ja Washington toetab opositsiooni kontrolli all oleva parlamendi esimeest Guaidót.

Ajaleht New York Times kirjutas möödunud aastal, et USA on pidanud Venezuela opositsiooniga läbirääkimisi sõjalise võimuhaaramise üle.

Ameerika Riikide Organisatsioon (OAS) võttis neljapäeval vastu resolutsiooni, milles kuulutati Maduro teine ametiaeg seadusvastaseks. Resolutsioon võeti tulemusega 19-6 vastu varsti pärast seda, kui Maduro oli Caracases ametisse vannutatud. Kaheksa riiki jäi erapooletuks ja üks polnud hääletusel kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles