Guatemalas protesteeriti korruptsioonitõrjekomisjonist lahkumise vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldusel.
Meeleavaldusel. Foto: ORLANDO ESTRADA / AFP

Guatemalas avaldasid laupäeval tuhanded inimesed meelt ÜRO-toetatud korruptsioonitõrjekomisjonist lahkumise vastu, teatasid meediakanalid.

"Me lükkame tagasi korrumpeerunud valitsuse! Oleme karistamatuse vastu!" kandsid meeleavaldajad plakateid. 

Guatemala välisminister Sandra Jovel teatas esmaspäeval, riik lahkub ÜRO-toetatud korruptsioonitõrjekomisjonist pärast rohkem kui aasta kestnud pingeid valitsuse ja komisjoni vahel, mis on uurinud kõrgete valitsusametnike ja president Jimmy Moralesele lähedal seisvate inimeste tegevust.

ÜRO rahvusvaheline komisjon karistamatuse vastu Guatemalas (CICIG) on viinud oma esimehe Iván Velásqueze juhtimisel Kesk-Ameerika riigis läbi mitu uurimist, millest üks puudutab presidenti, kuid Morales teatas augusti lõpus, et peatab komisjoni mandaadi riigis.

Morales ütles septembris, et keelab Velásquezel riiki naasmise, sest "ta on isik, kes tegutseb riigis korra ja avaliku julgeoleku vastu".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles