Soome politsei vahistas mitu vägistamises kahtlustatavat välismaalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome politsei.
Soome politsei. Foto: SCANPIX

Soome politsei vahistas eile õhtul Helsingis Roihuvuorel korraldatud operatsiooni käigus kolm välispäritolu meest, keda kahtlustatakse lapse jõhkras seksuaalses väärkohtlemises ja jõhkras vägistamises. Ka Oulus on seoses uute arvatavate seksuaalkuritegudega võetud kinni mitu meest.

Helsingi kriminaalpolitsei komissar Pekka Korhonen ütles uudisteagentuurile STT, et uurimine on algatatud viimase kahe kuu jooksul toime pandud kuritegude suhtes. Võimalike ohvrite arvu ei ole politsei avalikustanud.

Operatsioon viidi läbi ühes Roihuvuorentie korteris. Rohkem infot politsei hetkel ei avalikusta.

Samuti teatas Soome politsei eile, et Oulus uuritakse nelja uut arvatavat seksuaalkuritegu ning uurimise käigus on kinni võetud kolm noort välismaa päritolu meest.

Uurimist juhtiv komissar Markus Kiiskinen ütles intervjuus Iltalehtile, et neljas kahtlusalune on politseile teada, kuid teda pole veel kinni võetud.

Kuritegude ohvrid on alla 15-aastased tüdrukud ja kuriteod pandi toime ilmselt eelmise aasta suvel.

Oulus on saanud avalikuks veel mitu kuriteo toimepanemise kahtlust, milles välispäritolu mehi kahtlustatakse seksuaalkuritegudes alla 15-aastaste tüdrukute suhtes.

Eeluurimisvangistusse on määratud kümme kahtlusalust.

Copy
Tagasi üles