Galerii: Berliinis mälestati sajand tagasi tapetud kommuniste Rosa Luxemburgi ja Karl Liebknechti (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksa vasakjõud mälestasid täna Berliinis marksisti ja revolutsionääri Rosa Luxemburgi ning kommunisti Karl Liebknechti, kelle tapmisest möödub ülehomme 100 aastat.

Korraldajate sõnul tulid mälestusüritusele tuhanded inimesed, nende seas vasakerakonna Die Linke liidrid ning Euroopa Vasakpartei president Gregor Gysi.

Samal ajal osalesid tuhanded inimesed marsil läbi Berliini, et avaldada korraldajate sõnul nii vastuseisu demokraatlike õiguste kadumisele ja fašismi ohu kasvule.

Mälestusüritused on kavandatud kogu eelolevale nädalale, kuigi kohalikud konservatiivsed poliitikud on püüdnud keelata meeleavaldusi, mis austavad nende kirjelduse kohaselt demokraatia ja vaba ühiskonna vaenlasi.

Kaks nädalat enne seda, kui Luxemburg ja Liebknecht 1919. aasta 15. jaanuaril tapeti, asutasid nad Saksamaa Kommunistliku Partei (KPD).

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles