Saksamaal jäävad streigi tõttu ära sajad lennud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdi lennujaama turvatöötajad alustasid streiki.
Frankfurdi lennujaama turvatöötajad alustasid streiki. Foto: KAI PFAFFENBACH / REUTERS / SCANPIX

Saksamaal jäävad täna seoses turvatöötajate streigiga ära sajad lennud kokku kaheksas lennujaamas, nende seas ka riigi suurimas Frankfurdi lennujaamas.

Ametiühing Verdi ütles, et streik kestab kella kahest öösel kuni kella kaheksani õhtul Frankfurdi, Müncheni, Hannoveri, Bremeni, Hamburgi, Leipzig/Halle, Dresdeni ja Erfurdi lennujaamades.

Frankfurdi lennujaam hoiatas Twitteris, et turvatöötajate streik toob kaasa märkimisväärse segaduse.

Lennujaamade ühendus ADV ütles, et tühistamised ja hilinemised mõjutavad vähemalt 220 000 reisija plaane.

Frankfurdi lennujaama operaatorfirma Fraport tühistas 570 lendu 1200-st ja kutsus reisijaid üles mitte tulema streigi ajal lennujaama.

Eelmisel esmaspäeval streikisid Berliini ning neljapäeval Stuttgardi, Köln/Bonni ja Düsseldorfi lennujaamade turvatöötajad.

Saksa lennufirma Lufthansa süüdistas ametiühingut Verdi pingete kruvimises vastuvõetamatus ulatuses.

ADV nimetas streigilainet vastutustundetuks. «Verdi korraldab neid streike õigustamatult reisijate, lennufirmade ja lennujaamade turjal,» ütles ADV-i juht Ralph Beisel avalduses.

Verdi, mis esindab umbes 23 000 lennunduse turvatöötajat, ütles, et oli sunnitud survet suurendama, kuna kõnelused tööandjate liiduga BDLS on ummikus.

«Tööandjad ei reageerinud üldse eelmise nädala hoiatusstreikidele, nad ei ole välja tulnud parema pakkumisega,» ütles Verdi juhatuse liige Ute Kittel ringhäälingule ZDF.

Ametiühing tahab, et lennujaamade turvatöötajate palk tõuseks 20 euroni tunnis. Praegu on see vahemikus 14-17 eurot tunnis.

BDLS on tõrjunud ametiühingu nõudmise ja pakub 6,4-protsendist palgatõusu.

Järgmine kõneluste voor on kavandatud 23. jaanuarile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles