Vene minister: sõjavägi loob hüperhelikiirusel liikuva raketisüsteemiga relvastatud polgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avangard on hüperhelikiirusel liikuv mandritevaheline raketisüsteem.
Avangard on hüperhelikiirusel liikuv mandritevaheline raketisüsteem. Foto: RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE / HANDOUT / EPA

Tänavu relvastatakse neli Vene raketipolku kompleksidega Jars ja alustatakse kompleksiga Avangard relvastatud raketipolgu loomist, ütles Vene kaitseminister Sergei Šoigu.

«Tänavu tuleb meil jätkata strateegiliste tuumajõudude lahinguvõime kindlustamist. Muuhulgas tuleb vahetada nelja raketipolgu relvad ümber Jarsideks ja alustada uusima kompleksiga Avangard relvastatud raketipolgu loomist,» ütles Šoigu ministeeriumi nõupidamisel.

Avangard on hüperhelikiirusel liikuv mandritevaheline raketisüsteem, mille olemasolu avaldas Vene president Vladimir Putin 2018. aasta 1. märtsil peetud kõnes föderaalkogule. President ütles juba detsembri lõpus, et Avangardi katsetused lõppesid edukalt. 

Šoigu lisas, et tagada tuleb ka strateegiliste pommitajate Tu-160 ja Tu-95MS moderniseerimise plaanide täitmine ning käesoleval aastal kavatsetakse kasutusele võtta laevastikku Borei-A projekti järgi ehitatud tuumaallveelaev Knjaz Vladimir, mis on relvastatud ballistiliste rakettidega Bulava.

Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.
Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu. Foto: MONEY SHARMA / AFP / SCANPIX

Lisaks teatas Šoigu, et Vene relvajõud peavad tänavu kasutusse võtma rohkem kui 4200 autot ja soomusmasinat, samuti 1500 tänapäevast raketi- ja suurtükiseadet.

«Täna arutame mitut uut suundumust meie 2019. aasta töös. On vaja kasutusele võtta rohkem kui 4200 autot ja soomusmasinat, samuti 1500 tänapäevast raketi- ja suurtükiseadet,» ütles Šoigu nõupidamisel.

Ta märkis, et tagalateenistusel tuleb jätkata rakettide ja muu moona kompleksse hoiustamise arsenalide, tootmislogistiliste- ja tanklakompleksite ehitamist.

«Tuleb läbi viia umbes 300 000 tehnilist teenindamist ja remonti, tarnida väkke rohkem kui viis miljonit tonni ainelisi vahendeid,» rehkendas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles