Poolas peeti meeri mõrva järel kinni kolm vägivallale õhutanud inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolas pussitati pühapäeval Gdański kuuekordset linnapead Paweł Adamowiczi, kes suri saadud vigastustesse päev pärast rünnakut.
Poolas pussitati pühapäeval Gdański kuuekordset linnapead Paweł Adamowiczi, kes suri saadud vigastustesse päev pärast rünnakut. Foto: Beata Zawrzel / ZUMAPRESS.com / Scanpix

Poola politsei pidas kinni kolm inimest, kes ärgitasid Gdański linnapea mõrva järel tapma teisigi inimesi, teatas siseminister Joachim Brudziński.

Brudziński sõnul pidas politsei eile kinni kolm inimest, kes olid sotsiaalmeedias trollidena tegutsevad ja vaimselt tasakaalutud inimesed. Pole teada, kelle mõrvale nad inimesi ärgitasid.

Eile suri haiglas 53-aastane Gdański meer Paweł Adamowicz, keda pussitati pühapäeval ühel heategevusüritusel.

Endine vang pussitas pühapäeval Gdański kuuekordset linnapead Adamowiczi kolm korda südamesse ja kõhtu. Seejärel ütles ründaja, et pussitas Adamowiczi kättemaksuks endisele võimuparteile Kodanikuplatvorm (PO). Erakonna valitsusajal aastatel 2007-2014 mõisteti ründaja vangi pangaröövide eest.

Adamowicz oli PO kauaaegne liige, kuid lahkus erakonnast 2015. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles