Pildid ja video: Keenia pealinnas järgnes pommiplahvatusele tulevahetus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia pealinnas Nairobis asuva hotelli juures leidis aset plahvatus ja tulevahetus.
Keenia pealinnas Nairobis asuva hotelli juures leidis aset plahvatus ja tulevahetus. Foto: Thomas Mukoya / Reuters / Scanpix

Keenia pealinnas Nairobis plahvatas täna pärastlõunal hotellikompleksi juures pomm, plahvatusele järgnes tulevahetus, teatas uudisteagentuur AFP.

«Seal oli pomm, seal oli tulevahetus,» ütles hotellis DusitD2 töötav anonüümsust palunud mees. 

AFP ajakirjaniku sõnul oli plahvatust kuulda hotellist ligikaudu viie kilomeetri kaugusel asuvasse uudisteagentuuri kontorisse. Sündmuskohale jõudes võis näha ründajate ja politseinike tulevahetust.

Simon Crump, kes töötab lähedalasuvas kontoris ütles, et hulk inimesi on end hoonesse kinni pannud. «Meil pole õrna aimugi, mis toimub. Mitmest suunast kõlab kuulilaske,» ütles Crump.

Vahetult pärast sündmust pole teada, kas plahvatuse motiiv oli rööv või terroriakt. Sündmuskohal patrullisid politseinikud ja hotelli kohal lendas helikopter.

«Kõik politseimeeskonnad on suundunud sündmuskohale. Praegu arvestame, et tegu võib olla ükskõik millega, ka kõige tõsisema rünnakuga,» ütles politsei pressiesindaja Charles Owino. «Sündmuskohal on kõik meeskonnad, ka terrorismivastane üksus.»

Sotsiaalmeedias levisid pildid ja videod plahvatusest.

Westlandi linnaosas täna aset leidnud sündmused meenutavad linnaelanikele 2013. aasta rünnakut Westgate'i kaubanduskeskuses. Siis tungis relvastatud mees kaubamajja ja tappis 67 inimest.

2015. aastal tapeti Keenia idaosas Garissa ülikoolis terrorirünnakus 148 inimest.

Keeniat on tabanud terrorirünnakud alates 2011. aastast, mil ta saatis väed naaberriiki Somaaliasse võitlema sealse islamirühmitusega Shabaab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles