Positiivsed arengud: salaja seeliku alt pildistamine viib Ühendkuningriigis vangi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti seadusandjad toetasid ettepanekut, mis muudab ebaseaduslikuks naiste sajala pildistamise nende seeliku alt.
Briti seadusandjad toetasid ettepanekut, mis muudab ebaseaduslikuks naiste sajala pildistamise nende seeliku alt. Foto: Jimmy Hansen / Bildhuset Scanpix / Scanpix

Briti seadusandjad toetasid täna ettepanekut muuta ebaseaduslikuks naiste salaja pildistamine nende seelikute alt. 

Parlamendisaadikud kiitsid seaduse heaks pärast aktivist Gina Martini umbes 18 kuud kestnud kampaaniat. 

«Pärast ohvriks sattumist ja seaduseaugu märkamist võtsin kampa kaks inimest ja alustasin 18 kuud kestnud väsitavat, emotsionaalset ja elumuutvat tööd,» kirjutas naine Twitteris. 

Süüdimõistetuid ähvardab uue seaduse järgi kuni kaheaastane vanglakaristus. Martin väljendas seaduseelnõu heakskiitmise üle rahulolu. 

Parlamendi ülemkoda kiitis eelnõu heaks eile ning nüüd vajab dokument veel vaid formaalset kuninglikku heakskiitu. 

Peaminister Theresa May tervitas samuti seaduse vastuvõtmist, rõhutades, et seeliku alt pildistamine paneb ohvreid tundma alandust.

Aktivist Gina Martini poolteist aastat kestnud kampaania tõi oodatud tulemuse.
Aktivist Gina Martini poolteist aastat kestnud kampaania tõi oodatud tulemuse. Foto: Adrian Dennis / AFP / Scanpix

Aktivisti sõnul alustas ta oma kampaaniat pärast seda, kui keegi pildistas teda seeliku alt muusikafestivalil. Martin sai enda kätte telefoni, millega pilt oli tehtud ja näitas seda politseinikele, kuid nad olevat öelnud, et ei saa sellega midagi peale hakata. 

Martin kogus oma algatusele internetis enam kui 100 000 allkirja, et survestada parlamenti seelikut alt pildistamist ebaseaduslikuks muutma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles