Venemaa postkontorid alustasid alkoholismiga võitlemiseks õllemüüki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaaühismeediaportaali VK Murmanski elanikke koondaval leheküljel jagati pilti kohalikust postkontorist, kus õllepudelid on müügil lasteraamatute juures.
Venemaaühismeediaportaali VK Murmanski elanikke koondaval leheküljel jagati pilti kohalikust postkontorist, kus õllepudelid on müügil lasteraamatute juures. Foto: vk.com

Tuhanded Venemaa postkontorid on alustanud õllemüügiga, et võidelda ohtlike alkohoolseid jooke asendavate toodete, näiteks klaasipesuvedelike, tarbimisega.

Postiteenuse osutaja sõnul müüvad 3200 Venemaa postkontorit õlut ja teisi vähese alkoholisisaldusega jooke. «Peamine rõhk on maapiirkondades asuvatel kontoritel, et pakkuda inimestele juurdepääsu kõrge kvaliteediga ja ametlikult tunnustatud alkohoolsetele jookidele,» ütles Vene postiasutuse pressiesindaja Daniil Skidan Moskva raadiojaamale. 

Alkoholism on Venemaa maapiirkondades jätkuvalt suur probleem ja suur hulk inimesi joob isevalmistatud jooke ning erinevaid alkoholi asendavaid tooteid. «Igal aastal langeb madala kvaliteediga alkoholi ohvriks enam kui 1200 inimest,» ütles Skidan.

Need, kes ei suuda endale viina ostmist lubada, joovad näiteks jahutusvedelikku, suuloputusvedelikku ja erinevaid tinktuure. 2016. aastal suri Irkutskis 78 inimest, kes jõid metanooli sisaldanud viirpuu-lõhnalist vannivahtu.

Postiasutuste uus tootevalik on aga hulga venelaste poolt põlatud. Murmanskis postitas üks inimene ühismeediasse pildi õlupudelist, mida müüdi lasteraamatute kõrval. «Võttes arvesse uut müügipoliitikat postkontorites, hakkame seal peagi nägema alkohoolikuid,» arvas ta. «Ja nad võivad põhjustada suuri järjekordi.»

Venemaaühismeediaportaali VK Murmanski elanikke koondaval leheküljel jagati pilti alkoholiväljapanekust kohalikus postkontoris.
Venemaaühismeediaportaali VK Murmanski elanikke koondaval leheküljel jagati pilti alkoholiväljapanekust kohalikus postkontoris. Foto: vk.com
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles