Põhja-Korea tohutu rannakuurort on valmimas (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas rajatavat Wŏnsan-Kalma turismipiirkonda mullu augustis.
Põhja-Korea liider Kim Jong-un külastas rajatavat Wŏnsan-Kalma turismipiirkonda mullu augustis. Foto: STR / AFP / Scanpix

Põhja-Koreas on valmimas tohutu rannakuurort, teatas seda riiki vaatlev USA veebileht 38 North satelliidifotodele tuginedes.

Rannakuurort, mida tuntakse kui Wŏnsan-Kalma rannaturismiala, jääb uue lennujaama ja Põhja-Korea idaranniku vahelisele alale, kus korraldati varem suurtükiõppusi ja ballistiliste rakettide katsetusi.

«See on partei kauaaegne unistus ja kauaihaldatud töö ehitada suurepärane lõõgastumiskuurort meie riigi maalilistele ja kaunitele rannikutele, et inimesed saaksid end täielikult nautida,» ütles Põhja-Korea liider mullu suvel.

38 North vahendas, et detsembris tehtud satelliidipiltidest nähtub, et varem ehitusjärgus olnud hooned on vähemalt väljaspoolt lähenemas valmimisele ja mitme uue hoone ehitus on lõpustaadiumis.

Kuurordist peaks saama isoleeritud riigi turismisektori keskne osa, mida Pyongyang üritab arendada hoolimata rahvusvahelistest sanktsioonidest.

Põhja-Koread väisab aastas umbes 100 000 välisturisti, kellest suurem osa on hiinlased, ütlesid sektori allikad, kuigi Pyongyang ametlikku statistikat ei avalda.

Kuurorti ehitusel hoiab silma peal ka riigi liider Kim Jong-un ja teadete kohaselt avatakse see oktoobris, kui tähistatakse Korea töölispartei asutamise 74. aastapäeva.

Riigimeedia teatel külastas Kim piirkonda, kus ta veetis kuulduste järgi oma lapsepõlvesuved, möödunud aastal kolmel korral. Aegajalt olla ta praganud ehitustööde eest vastutavate ametnikega ja andnud töölistele ka selgeid korraldusi.

«Kim leidis, et kogu tänav ei olnud kunstilisest aspektist täiuslik,» vahendas uudisteagentuur KCNA tema oktoobrikuist inspektsiooni.

«Ta käskis ametnikel alustada veel mitme üle 30-korruselise hotelli ja majutusasutuse ehitamist,» kirjutas KCNA, lisades, et samuti rajatakse seal mängukeskusi, kinosid, staadion ja veepark.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles