Brasiilia võib kaotada USA, Jaapani ja Austraalia turistide viisanõude

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Rio de Janeiro linnale Brasiilias.
Vaade Rio de Janeiro linnale Brasiilias. Foto: Wikipedia.org

Brasiilia kaalub viisanõude kaotamist USA, Austraalia, Kanada ja Jaapani kodanike jaoks, et elavdada riigi turismisektorit, vahendas kohalik meedia neljapäeval.

Turismiminister Alvaro Antonio ütles ajakirjanikele, et meede võetakse vastu lähiajal ja selle eesmärk on kolmekordistada käivet välisturistidelt 18 miljardi dollarini aastas, kirjutas ajaleht O Globo.

Praegu kehtivad Brasiilias teiste riikidega vastastikused viisanõuded, mis tähendab, et Euroopa Liidu ja teiste riikide, nagu näiteks Uus-Meremaa, kodanikud võivad riiki tulla viisavabalt lühikeseks ajaks puhkuse- või ärireisidele.

Riikide nagu USA, Austraalia, Kanada ja Jaapan elanikud peavad aga viisa eest maksma samaväärseid tasusid, mis need riigid nõuavad brasiilastelt. Ameeriklaste puhul on odavaim külalisviisa näiteks 44 dollarit, samas kui kümneaastane viisa maksab 160 dollarit.

Ministri sõnul piirab selline kord aga turismi jõukamatest maadest.

«Neil riikidel on madal immigratsioonirisk, nad on head turistid, head kulutajad ja neil pole konsulaarseid probleeme. Meie eesmärk on suurendada turismi ja seega luua töökohti ja sissetulekut Brasiilias,» ütles ta.

Antonio ütles, et plaani kaaluvad praegu eksperdid ja välisministeerium. Samuti on minister poolt veel Hiina turistidele ligipääsu lihtsustamisele.

Brasiilia turismisektor on praegu võrdlemisi väike ja hoolimata riigi rikkalikust loodusest ja suurlinnadest, külastab Brasiiliat aastas vaid umbes 6 miljonit välisturisti. See on võrdväärne näiteks Rootsiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles