AfD-st lahku löönud Saksa paremäärmuslane lõi oma partei (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andre Poggenburg.
Andre Poggenburg. Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Saksa immigratsioonivastasest erakonnast Alternatiiv Saksamaale (AfD) lahku löönud paremäärmuslik poliitik moodustas oma erakonna, mis tõenäoliselt killustab populistlikku opositsiooni.

André Poggenburg (43) on torganud silma rassistlike avaldustega, näiteks on ta nimetanud Saksamaa türgi vähemust «kaameliajajateks» ja «köömnemüüjateks».

Tema vastset Facebooki- ja Twitteri-profiili kaunistab rukkilill - Austria natside sümbol Teise maailmasõja ajal.

Poggenburg ütles oma uut erakonda Saksa Patriootide Äratus (Aufbruch deutscher Patrioten) tutvustades, et loodab meelitada ligi eeskätt inimesi, kes on seni hääletamata jätnud.

Poggenburg on endine AfD esimees Ida-Saksamaal Saksi-Anhalti liidumaal, mis on erakonna tugiala.

Viis aastat tegutsenud AfD on vastu multikultuursele ühiskonnale, islamile ja kantsler Angela Merkeli immigratsioonipoliitikale. 2017. aasta parlamendivalimistel sai erakond 13 protsenti häältest.

Poggenburg moodustas oma partei lahkhelide tõttu AfD juhtkonnaga. Ta kavatseb kandideerida oma erakonnaga sel aastal Saksimaal, Brandenburgi ja Tüürgingi liidumaa valmistel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles