Kanada peaminister: Burkina Fasos kadunuks jäänud kanadalanna on ilmselt elus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Luca Taccheto ja Edith Blais´.
Pildil on Luca Taccheto ja Edith Blais´. Foto: HO / The Canadian Press/PA Images

Kanada peaminister Justin Trudeau ütles, et koos itaallasest kaaslasega Burkina Fasos kadunuks jäänud kanada humanitaartöötaja on arvatavasti elus.

«Minu parima arusaamise järgi jah,» ütles Trudeau Montréais vastuseks ajakirjaniku küsimusele. «Arvestades kõike, mida ma praeguse seisuga tean, ei ole mulle öeldud midagi muud peale selle, et usutakse ta olevat elus.»

Kanada valitsus teatas varem, et ei jäta ühtegi juhtlõnga uurimata püüetes selgitada välja, mis juhtus Edith Blais´ (34) ja tema kaaslase Luca Tacchetoga (30).

Neid nähti viimati 15. detsembril Burkina Fasos Bobo-Diaulasso linna ja pealinna Ouagadougou vahel autoga sõitmas.

Vaesunud Aafrika Saheli piirkonna riigis, mis püüab toime tulla pead tõstva pühasõdalaste vägivallaga, on inimröövid viimastel aastatel sagenenud.

Kolmapäeva hilisõhtul leiti Burkina Faso kirdeosas asuvast kullakaevandusest röövitud Kanada geoloogi Kirk Woodmanni kuulihaavadega surnukeha.

Blais ja Taccheto töötasid koos abiorganisatsiooniga Zion´Gaia taasmetsastamise projekti kallal.

Uurijad ei ole leidnud nende kadumise kohta seni mingeid vihjeid, kuid kõrge Kanada ametnik ütles anonüümsuse tingimusel AFP-le, et nad võisid langeda inimröövi või viltu läinud röövi ohvriks.

«Uurime kõiki võimalusi,» lausus Kanada rahvusvahelise arengu minister Marie-Claude Bibeau reedel pärast kohtumist Blais´perekonnaga Quebeci provintsis. «Me teeme kõik, mis meie võimuses.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles