Trump esineb laupäeval tööseisaku ja piiri teemal teadaandega (2)

, BNS-i välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump 9. jaanuaril Kapitooliumi künkal kongressi vabariiklastega kohtumise järel.
USA president Donald Trump 9. jaanuaril Kapitooliumi künkal kongressi vabariiklastega kohtumise järel. Foto: Reuters/ScanPix

USA president Donald Trump ütles reedel, et pöördub laupäeval Valgest Majast rahva poole tähtsa teadaandega valitsuse tööseisaku ja lõunapiiri teemal.

USA president Donald Trump ütles reedel, et pöördub laupäeval Valgest Majast rahva poole tähtsa teadaandega valitsuse tööseisaku ja lõunapiiri teemal.

"Esinen homme kell 3 pärastlõunal (Eesti aeg kell 22) Valgest Majast tähtsa teadaandega seoses humanitaarkriisiga meie lõunapiiril ja valitsuse tööseisakuga," kirjutas Trump üksikasju lisamata Twitteris.

USA-s kestab Trumpi ja kongressi demokraatide erimeelsuste tõttu immigratsioonipoliitika ja piirijulgeoleku küsimustes alates 22. detsembrist valitsuse osaline tööseisak, mis mõjutab umbes veerandit valitsusasutustest.

Umbes 800 000 föderaalametite töötajat on olnud palgata juba neljandat nädalat.

Tööseisak sai alguse Trumpi ja kongressi demokraatide vaidlusest USA-Mehhiko piiritara üle. Trump soovib kongressilt tara ehitamiseks 5,7 miljardit dollarit, aga kongressi demokraadid ja ka paljud vabariiklased ei taha seda anda.

Tööseisaku põhjustas presidendi keeldumine allkirjastada mõlema partei toetusega ajutist eelarvemeedet, mis oleks rahastanud valitsusameteid 8. veebruarini.

Sammu tõttu jäi kongressis seisma kogu föderaaltasandi eelarveprotsess, mistõttu ei saanud mittehädavajalikud riigiametid uut rahastust ja pidid uksed sulgema.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles