Indias marssis pool miljonit inimest peaministri ja ta erakonna vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Indias Kolkatas.
Meeleavaldus Indias Kolkatas. Foto: Bikas Das / AP/Scanpix

India opositsiooniparteid tõid täna Kolkata linna tänavatele pool miljonit toetajat ning koos avaldati meelt peaminister Narendra Modi ja tema võimuloleva India Rahvapartei (BJP) vastu, teatas politsei.

Meeleavaldajad lehvitasid riigilippe ja India opositsiooniliikumiste lippe ning said kõnesid vaadata 20 suurelt ekraanilt. Politsei sõnul on julgeolekut valmis tagama 5000 politseinikku.

«Modi valitsuse kehtib kuni kuupäev on läbi,» ütles Lääne-Bengali osariigi peaminister Mamata Banerjee.

Meeleavaldus Indias Kolkatas. 
Meeleavaldus Indias Kolkatas. Foto: Sandip Saha / ZUMAPRESS.com

Gujarati osariigis sõjatehnikat vaatamas käinud Modi süüdistas opositsiooni omakasus. «See allianss pole minu, vaid India vastu,» lausus ta lehe Hindustan Times vahendusel.

Meeleavaldus toimus ajal, mil sajad miljonid indialased valmistuvad parlamendivalimisteks, mis toimuvad aprillis ja mais.

Modi ja BJP võitsid valimised 2014. aastal ning tahavad uut ametiaega. Mõlemad on jätkuvalt populaarsed, aga inimeste pahameel kasvab töötuse ja majandusliku ebavõrdsuse pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles