Kongo DV kohus kuulutas Tshisekedi presidendivalimiste võitjaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felix Tshisekedi toetajad.
Felix Tshisekedi toetajad. Foto: Kenny-Katombe Butunka / REUTERS

Kongo Demokraatliku Vabariigi konstitutsioonikohus kuulutas laupäeval Felix Tshisekedi presidendivalimiste võitjaks ja lükkas tagasi rivaalide protestid valimistulemuste suhtes.

"Kohus kuulutab Felix Tshisekedi Kongo Demokraatliku Vabariigi presidendiks selge enamusega valimistel," kirjutati avalduses.

Valimistel kaotanud Martin Fayulu on nõudnud häälte ülelugemist ja esitanud süüdistusi nagu oleks Tshisekedi sõlminud kokkuleppe riigi pikaaegse presidendi Joseph Kabilaga.

Kongo DV valimiskomisjon kuulutas eelmisel neljapäeval presidendivalimiste võitjaks opositsioonijuhi Tshisekedi, kes komisjoni andmetel kogus 38,57 protsenti häältest. Tema põhivastane Fayulu sai 34,8 protsenti.

Fayulu vaidlustas 11. jaanuaril tulemused konstitutsioonikohtus ning süüdistas Tshisekedit ja ametist lahkuvat presidenti Kabilat tagatoakokkulepetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles