Colombias protesteerisid pommirünnaku järel tuhanded inimesed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terrorismivastane meeleavaldus Bogotas.
Terrorismivastane meeleavaldus Bogotas. Foto: Daniel Garzon Herazo / ZUMAPRESS.com

Colombia pealinnas Bogotas marssisid pühapäeval tuhanded inimesed, kes mõistsid hukka ohvriterohke pommiplahvatuse korraldamise vasaksisside rühmituse Rahvuslik Vabastusarmee (ELN) võitlejate poolt. 

"Me avaldame meelt vägivalla kõigi vormide vastu," ütles meeleavaldusel osalenud 19-aastane Yeison Torres.

Colombia president Iván Duque teatas reedel, et ennistab 20 inimelu nõudnud terrorirünnaku järel, milles valitsus süüdistab vasaksisside rühmitust ELN, kümne selle liikme suhtes väljastatud vahistamismäärused.

Pealinnas Bogotás politsei kõrgkoolile korraldatud autopommirünnak oli tõsine tagasilöök kaks aastat kestnud rahukõnelustele Colombia valitsuse ja ELN-i vahel, mida võõrustas esmalt Ecuador enne, kui selle rolli võttis üle Kuuba. 

Kümme ELN-i liiget, kelle vahistamismäärused Colombia valitsus uuesti jõustab, kuuluvad rühmituse delegatsiooni Kuuba kõnelustel.

ELN-i ja Bogotá rahukõnelused on seisakus alates augustist, mil Colombia presidendiks sai konservatiiv Duque.

Duque on tõotanud kõnelused taaskäivitada vaid juhul, kui ELN vabastab kõik pantvangid ja lõpetab oma "kuritegelikud tegevused". Valitsuse hinnangul hoiab ELN pantvangis veel üheksat inimest.

ELN-i peetakse viimaseks Colombias aktiivselt tegutsevaks mässuliste rühmituseks ning sellel on hinnanguliselt umbes 1800 võitlejat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles