Immigrantide tütrest USA senaator kandideerib presidendiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kamala Harris.
Kamala Harris. Foto: Sait Serkan Gurbuz / AP/Scanpix

USA California osariigist pärit senaator Kamala Harris teatas, et kandideerib 2020. aastal Ühendriikide presidendiks, vahendab Washington Post.

Demokraadist Harris on Jamaicalt ja Indiast pärit immigrantide tütar. Senatisse valiti ta 2017. aastal. Oma kavatsusest 2020. aastal USA presidendiks kandideerida teatas ta täna.

54-aastane endine prokurör kasvas osariigis, mis on saanud Trumpi vastupanu kantsiks. Oma otsusest andis ta teada telekanali ABC hommikuprogrammis ja videos, mille postitas sotsiaalmeediasse.

«Meie riigi tulevik sõltub sinust ja miljonitest teistest, kes tõstavad oma häält, et võidelda meie Ameerika väärtuste eest,» ütles ta videos. «Seepärast kandideerin Ameerika Ühendriikide presidendiks.»

Ametlikuma käigu annab Harris oma kandidatuurile pühapäeval Californias, kus peab kõne, milles oma platvormi tutvustab.

Harris on ameeriklastele suhteliselt tundmatu – CNNi läinud aasta septembris korraldatud küsitlusest selgus, et 51 protsenti hääleõiguslikest ameeriklastest polnud temast kunagi kuulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles