Egiptuse saatejuht mõisteti gei intervjueerimise eest sunnitööle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse saatejuht Mohamed al-Ghiety oma telekanali LTC TV eetris.
Egiptuse saatejuht Mohamed al-Ghiety oma telekanali LTC TV eetris. Foto: Kuvatõmmis Twitterist

Kohus saatis Egiptuse telesaatejuhi Mohamed al-Ghiety aastaks sunnitööle, kuna ta intervjueeris mullu homoseksuaalset meest.

Lisaks määras Giza kohus al-Ghietyile 3000 Egiptuse naela (umbes 150 eurot) trahvi väidetava homoseksuaalsuse propageerimise eest oma erakanalis LTC TV. Pärast karistuse kandmist peab ta jääma aastaks järelevalve alla.

Intervjueeritud geimees, kelle isikut telekanalis näidatud saatelõigus varjati, rääkis oma elust sekstöötajana. Vesteldes mullu augustis saatejuht Mohamed al-Ghietyga, kes on korduvalt eetris esinenud homofoobsete sõnavõttudega, väljendas usutletud mees kahetsust oma seksuaalse sättumuse pärast.  

Egiptuse kõrgeim meediaregulatsiooni asutus eemaldas kanali kohe intervjuu edastamise järel kaheks nädalaks eetrist, viidates erialareeglite rikkumistele

Juhtum jõudis kohtusse advokaat Samir Sabry eestvõttel, kes on Egituses tuntud kuulsuste vastu hagide algatamise poolest.

Sabry süüdistas saatejuhti selles, et ta väidetavalt paljastas inimestele fakti, et n-ö homoseksuaalsuse praktiseerimisega on võimalik raha teenida, kirjutas valitsuse omanduses ajaleht al-Ahram.

Homoseksuaalsus pole Egiptuses selgesõnaliselt kriminaliseeritud, kuid võimud on asunud üha selgemalt rünnakule seksuaalvähemuste vastu. Inimesi, keda kahtlustatakse samasoolise partneriga seksuaalsuhtes olemises, vahistatakse pidevalt süüdistatuna liiderlikkuses, ebamoraalses käitumises ja jumalateotuses.

Egiptuse meedianõukogu keelas homoseksuaalide käsitlemise ajakirjanduses pärast seda, kui 2017. aastal heisati ühel Kairos peetud kontserdil vikerkaarelipp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles